Active mother Yeast

Features:
OLD GRAIN, designed for planning, pizzeria and pastry, is a powder product from biological fermentation of selected bacterial strains of durum wheat flour (Timilia).
The drying is carried out at low temperatures to preserve intact the characteristics of the product itself. Enzymatic stabilization of flour is synergistic to yeast and contributes to obtaining high quality finished products
UtiliZations:
Bakery products, leavened even desserts.
Composition:
Natural yeast of durum wheat flour, variety tumminia (Timilia) (wholegrain flour, yeast), malted wheat flour ,.Flour treatment agent: ENZYMES, E-300 - ASCORBIC ACID:
Doses of use:
- 1-5 % on the flour according to the uses
- 1.2 % for traditional rustic breads / large pieces.
- 3.5 % small pieces
Caratteristiche:
OLD GRAIN, studiato per pianificazione, pizzeria e pasticceria, è un prodotto in polvere proveniente da fermentazione biologica di ceppi batterici selezionati di farina di frumento duro (Timilia).
L'essiccamento è effettuato a basse temperature per conservare intatte le caratteristiche del prodotto stesso. La stabilizzazione Enzimatica della farina è sinergica al lievito e contribuisce ad ottenere prodotti finiti di elevata qualità
UtiliZZo:
Prodotti da forno, lievitati anche dolci.
ComposiZione:
Lievito naturale di farina integrale di grano duro varietà tumminia (Timilia) (farina integrale, lievito), Farina di frumento maltato,.
Agente di trattamento della farina: ENZIMI, E-300 - ACIDO ASCORBICO:
Dosi di impiego:
1-5 % sulla farina secondo gli utlizzi:
- 1.2 % per pani rustici tradizionali/grandi pezzature.
- 3.5 % piccole pezzature