Pasta Factory

We give shape to the grain

Pasta Factory

The Sicilian durum wheat semolina pasta is produced with craftsmanship; dough according to the tradition of pasta making, the bronze drawing to obtain a rough and porous surface, the slow drying at low temperatures to have a consistency always al dente, pure alkaline water as the source, are the characteristics that make of the MOLINO FERRARA pasta a product of excellence of the new Sicilian culinary tradition with a rich and genuine flavor.But above all it is produced with native grains of transparent traceability, collected with the right maturation for an excellent preservation of the product

Diamo forma al grano

Pastificio

La pasta di semola di grano duro siciliano viene prodotta con lavorazione artigianale; dell'impasto secondo la tradizione pastaia, la trafilatura in bronzo per ottenere una superficie ruvida e porosa, l'essiccazione lenta a basse temperature per avere una consistenza sempre al dente, l'acqua alcalina pura come quella di fonte, sono le caratteristiche che fanno della pasta del MOLINO FERRARA un prodotto di eccellenza della nuova tradizione culinarea siciliana dal sapore ricco e genuino.
Ma soprattutto prodotta con grani autoctoni di trasparente tracciabilità, raccolti con la giusta maturazione per un'ottima conservazione del prodotto

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Blue Line
Durum wheat pasta Trafilata in Sicilian durum wheat (Blend)
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Green Line
Semolina pasta Extruded through ancient Sicilian durum wheat (Margherito, Russello)
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Black Line
Wholemeal durum wheat pasta extruded through bronze, ancient Sicilian durum wheat (Perciasacchi, Russello, Tumminia)
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Red Line
Sicilian durum wheat semolina pasta with pistachio, almond, black chickpea, buckwheat
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Biologico Line
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